     Puzzle 81 Below, 10 nine-letter words have been broken into chunks of three letters. These chunks have been mixed up, no chunk is used twice and all of the chunks are used. Can you determine the 10 original words? RBR TIM SAG TEL LIG ENT HEA DLI BLE WHI HTN FER CAR AGE ESC ING IND WAT TIL HAI USH DIF ETA NEW RLW ALL ERF OPE ENT GHT [Puzzle Code = ZGKO] Copyright © Kevin Stone    Direct Link: www.brainbashers.com?ZGKO Hint: These are the first letters of the words: T, T, H, D, W, L, H, W, C, N Answer: TEL + ESC + OPE = TELESCOPE TIM + ETA + BLE = TIMETABLE HAI + RBR + USH = HAIRBRUSH DIF + FER + ENT = DIFFERENT WAT + ERF + ALL = WATERFALL LIG + HTN + ING = LIGHTNING HEA + DLI + GHT = HEADLIGHT WHI + RLW + IND = WHIRLWIND CAR + TIL + AGE = CARTILAGE NEW + SAG + ENT = NEWSAGENT Puzzle 82 How many squares have been placed in the drawing below? [Puzzle Code = ZKPU] Copyright © Kevin Stone    Direct Link: www.brainbashers.com?ZKPU Hint: There are fewer than 20 squares. Answer: 18 squares. In the solution below you can see 6 squares in the middle, with another 12 squares around the outside.  Puzzle 83 Last week I travelled from London to Leeds, which is a distance of 174 miles. I started at 9.15am and completed the journey with an average speed of 40 miles per hour. On the way back, in the evening, I travelled exactly the same route, starting at 5.15pm. The traffic was light and I completed the journey with an average speed of 60 miles per hour. What was the overall average speed for round trip? The answer is not 50 mph. [Puzzle Code = ZTAH] Copyright © Kevin Stone    Direct Link: www.brainbashers.com?ZTAH Hint: Remember that Time = Distance ÷ Speed, and Speed = Distance ÷ Time. Answer: 48 miles per hour.    Time  = Distance ÷ Speed    Speed = Distance ÷ Time The outward journey took 174 miles ÷ 40 mph = 4.35 hours. The return journey took 174 miles ÷ 60 mph = 2.9 hours. So I travelled a total of 2 x 174 = 348 miles. I did this in a total of 4.35 + 2.9 = 7.25 hours. My overall average speed was therefore 348 miles ÷ 7.25 hours = 48 miles per hour. Puzzle 84 Can you find a five digit number which has no zeros no digit is repeated, where: The first digit is a prime number. The second digit is the fifth digit minus the first digit. The third digit is twice the first digit. The fourth digit is the third digit plus three. The fifth digit is the difference between the first digit and the fourth digit. [Puzzle Code = ZCVZ] Copyright © Kevin Stone    Direct Link: www.brainbashers.com?ZCVZ Hint: Don't forget that 1 isn't prime. Answer: 23,475. Don't forget that 1 isn't prime, so 13,254 isn't allowed.     